Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@04:06:15 GMT

هنر ابزار بسیار مناسبی برای افزایش آگاهی در جامعه است

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۰۸۷۲۹

هنر ابزار بسیار مناسبی برای افزایش آگاهی در جامعه است

ایسنا/مرکزی مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) گفت: در صورتی که فرمایشات خداوند و معصومین را با استفاده از هنر به مردم منتقل کنیم موجب جذب آنها به مسیر درست خواهد شد.

محمودرضا برازش در آئین اختتامیه جشنواره بین المللی امام رضا(ع)، تقدیر از برگزیدگان کتاب سال استان مرکزی و تجلیل از قران آموزان مقام‌آور موسسه مهد قرآن اراک عنوان کرد: اسلام در جای جای قرآن کریم همواره به علم آموزی تاکید کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهمترین شب های سال شب های قدر هستند که در این شب نیز علم آموزی و افزایش آگاهی بسیار حائز اهمیت است.

وی ضمن اشاره به رشد و نمو بسیاری از مفاخر و بزرگان در استان مرکزی، بیان کرد: استان مرکزی نه‌ تنها از لحاظ جغرافیایی در مرکز کشور قرار دارد، بلکه از لحاظ تولید و اشتغال نیز در کشور دارای محوریت و مرکزیت است.

برازش ادامه داد: لازم است که بستر فعالیت‌های فرهنگی و هنری در استان مرکزی برای مراکز تولیدی فراهم شود و این مراکز از این برنامه‌های فرهنگی و هنری استفاده کرده و بهره ببرند.

وی اظهار کرد: بنیاد بین المللی امام رضا(ع) آمادگی دارد تا در استان مرکزی برنامه های مختلف فرهنگی و هنری در تمامی رده های مختلف کودکان، نوجوانان تا تحصیلات تکمیلی برگزار کند.

فرزاد مخلص‌الائمه استاندار مرکزی نیز گفت: اگر در کشور ما یک سوم از  میزانی که در بخش‌های به ظاهر مولد نفت و صنعت توجه و سرمایه‌گذاری شده است، در بخش فرهنگی، آموزش و پرورش سرمایه گذاری می‌شد، اثر و نتیجه چشمگیرتری را بر جامعه می‌گذاشت و مشکلات حوزه‌های دیگر نیز برطرف می‌شد.

وی افزود: نفت سرمایه خدادادی است ولی تکیه به آن عامل و باعث فروریختگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در کشور شده است.

مخلص الائمه تاکید کرد: لازم است که مسیر فرهنگی در کشور با همه‌ ابزارهای موجود و در اختیار مورد اصلاح قرار گرفته و حرکت در این مسیر شتاب یابد.

وی اضافه کرد: استان مرکزی در حال تدوین نقشه راه فرهنگی است، مسیری که طی آن همه فعالان، مسئولین، دستاندرکاران  و گروه‌های فرهنگی جایگاه خود را در این نقشه بدانند و در این مسیر حرکت کنند.

استاندار مرکزی با تاکید بر سخنان مقام معظم رهبری درخصوص شکل گیری و تقویت هویت فرهنگی  در استان مرکزی عنوان کرد: استان مرکزی دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی در حوزه فرهنگ است که بستر، مولفه و زمینه‌های مورد نیاز برای این امر در استان مرکزی از قوت و قدرت خوبی برخوردار است، لذا لازم است به سمت آینده پر کشش و مطلوب نظام  فرهنگی پیشروی کنیم.

وی ادامه داد: بطور کلی سه مولفه وزن گذشته، فشار حال و کشش آینده مسیر حرکت ما را در تمامی زمینه‌ها رقم خواهند زد و میزان تاثیرگزاری هر یک از این مولفه‌ها راه نگاشت ما را تحت تاثیر قرار خواهد داد. اگر وزن گذشته بیش از مقدار لازم ما را تحت تاثیر قرار دهد، کشش اینده ما را به سمت خود نخواهد برد و در حال و گذشته متوقف خواهیم ماند که این مسئله ما را متضرر خواهد کرد، برای مثال کشش آینده در چارچوب هویت فرهنگی و اجتماعی دارای نقشی کلیدی است و نباید بیش از حد مورد نیاز به مولفه های دیگر پرداخت.

مخلص‌الائمه بیان کرد: از تمامی افرادی که صاحب ایده، نظر و خلاقیت در حوزه فرهنگی هستند دعوت می‌کنم که در تدوین نقشه راه فرهنگی به ما کمک کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز در این آیین اظهار کرد: امروز شاهد برگزاری دو رویداد مهم فرهنگی و هنری بطور مقارن با یکدیگر هستیم که در کنار این دو آیین تجلیل از قرآنیان برگزیده مهد قران نیز انجام خواهد شد.

سینا دلشادی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص جهاد تبیین افزود: در حال حاضر شاهد پیشرفت بی‌بدیل مقوله کتاب و کتاب‌خوانی در حوزه‌های مهارتی، رسانه‌ای و هنری هستیم. آنچه که با سطر سطر کتاب و ورق به ورق آن در ذهن فرد ماندگار شده و تاثیری که از کتاب در ذهن فرد نهادینه می‌شود قابل قیاس با هیچ رسانه‌ای نیست، هرچند گهگاه جایگاه کتاب متزلزل شده، اما توانسته است جایگاه خود را در جوامع و بخصوص در جامعه‌ای که از پیشینه باستانی، فرهنگی و هنری برخوردار است، حفظ کند.

وی افزود: اگر بر سیره امام رضا(ع) نگاهی بیندازیم و تاملی بر دوره ایشان داشته باشیم متوجه خواهیم شد که در دوره ای بسیار سخت که خلیفه سیاس و مکار با هدف خاموش ساختن قیام مسلحانه شیعیان و قطع کردن درخت عقاید آنها از ظرفیت امام رضا(ع) میان شیعیان استفاده کرد، ایشان در همین دوره و در اوج بحران به ظرفیت‌سازی و فرصت سازی در جهت گسترش معارف و آموزه‌های شیعی پرداخت و ما نقطه اوج جهاد تبیین در همین زمان را شاهدیم.

دلشادی خاطرنشان کرد: این رویداد از ابتدای سال در حال برگزاری است و لازم به ذکر است که جای خالی بسیاری از کتاب ها در این ایین قابل مشاهده است، لذا در دوره‌های بعد تلاش خواهیم کرد تا این آیین به شکل مناسب‌تر و با تنوع بیشتری برگزار شده و به گونه شایسته‌تری از اهل فرهیخته کتاب تقدیر کنیم.

به گزارش ایسنا، جشنواره بین المللی امام رضا(ع) همایش علمی و پژوهشی در خصوص اخلاق و آداب رضوی است، این دوره جشنواره در استان مرکزی فاقد رتبه اول بود و نجیمه گراوند از استان لرستان موفق به کسب رتبه دوم، روح الله صفریان از استان البرز موفق به کسب رتبه سوم، سعید حمیدی مقدم و محمدرضا علیزاده امام زاده بطور مشترک رتبه چهارم و فهیمه غلامی زارع رتبه پنجم این جشنواره را کسب کردند. 

همچنین در این آیین از قرآن آموزان مقام آور موسسه مهد قران کریم نیز تجلیل شد. محمدسجاد سالاری، محمدعلی نقدی، سیدمحمدحسین روشنایی، نرگس فرخی و زینب شهبازی پنج مقام آور برتر این بخش در استان مرکزی بودند.

بر اساس این گزارش، کتب زیر به عنوان کتاب سال استان مرکزی به شرح ذیل در این مراسم معرفی و مولفان و مترجمان آنها تقدیر شدند:

بخش زیست شناسی:

"پرورش و تولید شترمرغ" ترجمه ایمان حاج خدادادی و مهدی خدائی مطلق

"تصفیه آب با استفاده از تخلیه پلاسمایی در مایعات" ترجمه مهران شاه منصوری

بخش تربیت بدنی:

"مشکلات حرکتی در اختلال های رشدی و راهنمایی‌های عملی برای ارزیابی و مدیریت" ترجمه جلیل مرادی و حسن خلجی

بخش حقوق:

"جرایم آبی در عرصه سیاست جنایی" نوشته فرزانه مرادی

بخش فیزیک:

"ابزار فناوری پلاسما" ترجمه مهران شاه منصوری

بخش علوم پزشکی:

"سلول بنیادی مزانشیم مغز استخوان و مسمومیت شیمیایی" اثر محمدحسین آبنوسی

بخش ادبیات:

"از سه راه آذری تا منهتن" اثر رضا قاسمی

"غربالی در دست (بررسی سرقت ادبی و همرسانی در شعر معاصر)" نوشته سیدمهدی طباطبائی

بخش مستند نگاری:

"زندگی‌نامه و خاطرات حسین انصاریان" اثر مجید مجیدی

داستان نوجوان:

"خرس ماه" اثر مهدی رجبی

انتهای‌پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استان مرکزی کتاب بنیاد بین المللی امام رضا ع استانی فرهنگی و هنری بین المللی امام رضا ع استان مرکزی فرهنگی و هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۸۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئول کمیته نیروهای مسلح ستاد بزرگداشت امام خمینی(س): دشمنان امام را نقدهای غیرمنصفانه می‌کنند/ توصیه ما این است که به مناطق محروم بیشتر توجه شود

جلسه کمیته نیروهای مسلح ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س)، ویژه سی و پنجمین سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی، پیش از ظهر امروز(یکشنبه 16 اردیبهشت ماه) در جوار حرم مطهر حضرت امام برگزار شد.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س)، سردار محمدرضا موحدی در این جلسه با اشاره به اینکه نیروهای مسلح در ارتباط با بزرگداشت امام خمینی(س) یک سری کارهای سخت‌افزاری و فرهنگی انجام می‌دهند، گفت: هر دو گروه هم لازم هستند و هم کارهای آنها مهم و مقدس است، اما گروه‌های فرهنگی و تبلیغی تبیین کننده بقیه کارها هستند.

مسئول کمیته نیروهای مسلح ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س)، با بیان اینکه امام برای سپاه ایجادکننده و برای ارتش نگه‌دارنده بوده است، افزود: هیچ روزی به لحاظ شکوه و تعداد شرکت‌کنندگان مثل 14 خرداد نیست؛ که همه مسئولین در این مراسم شرکت می‌کنند. چرایی آن را فرهنگی‌ها باید در سخرانی‌ها و نشریات مختلف تشریح کنند. دومین کار فرهنگی‌ها استفاده از این بستر برای ترویج افکار امام است.

وی با تأکید بر اینکه تجلیل از امام، تجلیل از همه اندیشه‌های ناب اسلام است، اظهار داشت: به لحاظ شبهات ما اصلا در شرایط 20 سال و حتی 10 سال گذشته نیستیم. متأسفانه دشمنان برای از بین بردن انقلاب و اهداف آن در فضای مجازی و به عبارتی جنگ نرم، حرکت‌های گسترده‌ای انجام می‌دهند؛ به طوری که خود امام را نقدهای غیرمنصفانه می‌کنند.

سردار موحدی با اشاره به اینکه برای جوانان و خانواده‌های کشور سؤالات و شبهاتی وجود دارد، تأکید کرد: میزگرد و میزهای اندیشه و پاسخ به سؤالات بگذارید و افراد قوی را انتخاب کنید تا به سؤالات آنها پاسخ بدهند. یعنی از این بستر برای پاسخگویی به شبهات هم استفاده شود. خوشبختانه قریب به اتفاق فرماندهان نظامی کشور هم علاوه بر ویژگی‌های نظامی، آدم‌های فرهنگی هستند.

وی افزود: به لحاظ موقعیت‌های جغرافیایی هم توصیه ما این است که به مناطق محروم بیشتر توجه شود و مناطق مرزی و خصوصا جزایر بیشتر مورد توجه قرار گیرد. توصیه ما  این است از بسترهای موجود برای تبلیغ استفاده کنیم.

مسئول کمیته نیروهای مسلح ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س) با اشاره به حوادث غزه، اظهار داشت: هفت ماه است که جنگ غزه جریان دارد و با استفاده از این فضای بین‌المللی موجود، باید اندیشه‌های استکارستیزی امام امسال برجسته شود. این حرکت به خیلی جاهای دنیا رسیده و خیلی کشورها مثل بولیوی ارتباط با اسرائیل را قطع می‌کنند اما متأسفانه سران یک سری کشورهای منطقه هنوز با رژیم صهیونیستی ارتباط دارند.

وی در پایان گفت: لازم می‌دانم از زحمات تمامی نیروهای مسلح در سی و چهارمین سالگرد ارتحال امام تشکر کنم. مطمئن باشید که قدم خالصانه برای امام جواب دارد و این کارها حتما مورد توجه امام قرار می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • معرفی شخصیت حجت‌الاسلام مطلبی مصداق امر به معروف است
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در شمال سیستان وبلوچستان
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • افزایش یارانه خرید از نمایشگاه کتاب تهران | تحویل غرفه‌های ناشران آغاز شد
  • اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی
  • مسئول کمیته نیروهای مسلح ستاد بزرگداشت امام خمینی(س): دشمنان امام را نقدهای غیرمنصفانه می‌کنند/ توصیه ما این است که به مناطق محروم بیشتر توجه شود
  • پدر، مادر، ما متهمیم ...
  • نمایشگاه کتاب تهران پس از ۳۵ دوره به قوام رسیده است
  • ۱۹ اردیبهشت نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران افتتاح می‌شود
  • روزگاری جامعه مداحی از مراجع تقلید اجازه نقل حدیث می‌گرفت